This website uses cookies that are essential to the operation of this site, to personalize content and allow us to analyze site performance. If you continue to use our website, you consent to the use of our cookies. Click OK to indicate your acceptance of our cookie policy, including advertising cookies, analytics cookies, and sharing of information with social media, advertising and analytics partners.

Learn more >

SmartSense Support

Helpful product guides, videos, and downloads to assist with the installation and troubleshooting of your dashboard.

Digi SmartTemps: Smart Link Troubleshooting Guide

Legend

  1. Antenna
  2. LED Screen
  3. Ethernet Port
  4. Power Port

Powering the Smart Link

  1. A power cable and an Ethernet cable are included with your device
  2. Plug the Ethernet cable into the NET port on the device
  3. Plug the power cable into the PWR port on the device
  4. The Smart Link will turn on automatically when plugged into power


Troubleshooting

Issue: The screen reads NETWORK=ATTEMPT ETHERNET

Resolution: Reboot the Smart Link by unplugging the power cable for twenty to thirty seconds, and then plugging the cable back in (the device will reboot and cycle through within two to four minutes)


Issue: Screen reads NETWORK=ATTEMPT ETHERNET, ZIGBEE=INITIALIZING after rebooting

Resolution: Contact your network administrator to see if changes have been made to the network (if so, please contact Digi Solution Support)


Issue: The screen on the Smart Link is blank

Resolution: Unplug the power cable and then plug it back in (make sure both sides are in all the way)


Issue: The screen on the Smart Link is blue, but blank

Resolution: Unplug the power cable and then plug it back in (if issue persists, please contact Digi Solution Support)

Was this article helpful?

Contact Support